NANOPINNOITTEET

Mikä on Nasiol nanopinnoite?

Nasiol nanopinnoite koostuu nanotekniikalla valmistetuista nanometrin mittakaavassa olevista rakenteista. Yksi nanometri (nm) on miljoonasosa millimetristä. Yksittäisen hiuksen paksuus on noin 80 000 nanometriä ja Nasiol nanopinnoitteen lopullinen paksuus tuotteesta ja käyttökohteesta riippuen 50-1000 nanometriä. Kaikki Nasiol tuotteet ovat nestemäisiä ja joko suihkutettavia tai levitystyynyillä applikoitavia.

Taustaa

Pinnoittamalla on aina suojattu erilaisia pintoja. Kuitenkin, viime aikoihin asti pinnoitteet ovat olleet huonolaatuisia ja vaatineet toimiakseen säännöllistä huoltamista ja uusimista.

Tänään nanopinnoitteet ovat nousemassa ansaitsemaansa asemaan – kuvannollisesti parhaana pinnoitteena ja kirjaimellisesti ihanteellisena pintakerroksena monissa kohteissa.

Eikä siinä kaikki: useimmat perinteiset pinnoitusmenetelmät ovat jo nyt alkaneet kehittyä kohti nanopinnoitteita. Jokainen yritys yrittää kehittää uusia, paremmin suojaavia ja kestäviä ja uusia ominaisuuksia omaavia pinnoitteita.

Nanopinnoitusteknologista käytetään myös nimitystä ”Smart Silis -teknologia”. Se tarkoittaa taloudellisuutta raaka-aineiden kulutuksessa – pienempää ympäristökuormitusta ja parempaa toimivuutta. Katso teollisuudelle soveltuvat nanopinnoitteet, pinnoitteiden suojausominaisuudet ja käyttökohteet napsauttamalla alla olevaa painiketta – joku näistä voi sopia parhaiten juuri teidän yrityksellenne.

Nanokokoiset pinnotteet

Helposti levitettävät pinnoitteet suojaavat pintoja ympäristön vaikutuksilta ja antavat niille uusia ominaisuuksia väriä, tekstuuria tai hengittävyyttä muuttamatta. Käsiteltäviä pintoja on rajattomasti. Aineita käytetään mitä moninaisimmilla aloilla tekstiiliteollisuudesta autoteollisuuteen: maalatut pinnat, lasi, keramiikka, kankaat, metalli, puu, muovi, mineraalipinnat.

Eräs nanopinnoitteiden keskeisistä eduista on niiden mainio kestävyys.

Suojaavien nanopinnoitteiden keskeiset ominaisuudet

Itsestään puhdistuva: pinnat pysyvät puhtaina, joten huoltoon käytettävää aikaa ja resursseja säästyy. Nanopinnoite tekee esimerkiksi maalipinnasta helposti puhdistettavan ja tahriintumattoman.

Korroosionkesto: korroosiolla on nanopinnoitettuihin pintoihin mitätön näkyvä vaikutus tai ei mitään vaikutusta, ja suojaus kestää pitkään.

Naarmuuntumattomuus: nanopinnoite on erittäin kova, joten se sopii ihanteellisesti aroille pinnoille kuten auton maalipinnalle, silmälaseille sekä terveydenhuollossa ja tieteellisessä tutkimuksessa käytetyille instrumenteille.

Vedenhylkivyys: varmistaa läpinäkyvillä pinnoilla hyvän näkyvyyden ja turvallisuuden. Suojaa myös veden haittavaikutuksille alttiita pintoja kuten tekstiilejä, puuta, muovia, maalia ja metallia.

UV-suojaus: nanopartikkelit suodattavat tehokkaasti haitallisilta UV-säteiltä, eli tuotteet antavat suojan auringon valon aiheuttamia vaurioita vastaan.

Miksi Nasiol nanopinnoite?

 • Suojaa vettä, öljyjä, kemikaaleja ja UV-valoa vastaan
 • Pitää tuotteen alkuperäisen näköisenä
 • Helposti puhdistettava
 • Vähentää likaantumista
 • Vähentää jäätymistä
 • Vähentää bakteeri-, levä- ja sienimuodostumia
 • Vähentää kalkin muodostumista
 • Tekee käsitellystä pinnasta vaikeasti naarmuuntuvan
 • Lisää turvallisuutta (mm. tuulilasit)
 • Pidentää tuotteen ikää
 • Helpottaa ja vähentää kunnossapidon tarvetta
 • Säästää kustannuksia pitkällä juoksulla
Translate »