ROMEX kiveyksien ja laatoitusten saumausaineet

Kiveyksien ja laatoitusten saumausaineiden käyttökohteet

ROMEX® saumausaineilla voidaan saumata nopeasti ja helposti kaikenlaiset päällystetyt kivi- ja laattapinnat eri alueilla. Olipa kyseessä sitten yksityinen sektori, kuten terassit, puutarhapolut ja pihatiet tai julkiset kohteet, kuten tiet, jalankulkualueet ja torit. Vuosittain lukemattomia pintoja saumataan ROMEX® saumausaineilla. Tuotteista pidetään erityisesti niiden helpon asentamisen ansiosta. Rikkaruohot, pakkasvauriot tai saumojen huuhtoutuminen kuuluvat menneisyyteen, koska kaikki ROMEX® saumauslaastit kestävät pakkasta, tiesuolaa, kadunlakaisukoneita ja rikkaruohojen kasvua.

Niin tee-se-itse-harrastajat kuin rakennusliikkeet ja arkkitehditkin, yksi asia on aina varma: sinulle taataan aina puhdas ja pysyvästi saumattu pinta. Maailmanlaajuisesti tuotteemme edistävät kivipäällysteisten kivipintojen, puutarha- ja maisemointialueiden sekä torialueiden laadukasta rakentamista tai korjaamista, ja ne ovat jättäneet jälkensä kaupunkien ja yhteisöjen imagoon.

Yksityiset piha-alueet

Patiot

Jalkakäytävien saumausmassaa käytetään usein talon ympärillä. Lähinnä saumataan terasseja ja puutarhapolkuja, jotta rikkaruohojen kasvu estetään pysyvästi. Synteettisiä hartsipohjaisia pihojen saumausaineita käytetään mielellään erityisesti laadukkailla kivillä päällystetyillä terasseilla. Ne ovat paras ratkaisu rikkaruohoja ja muurahaisia vastaan, mutta ne tarjoavat myös pitkäaikaisesti visuaalisesti houkuttelevia pintoja. Klassikkotuote kaikille kodin ympärillä oleville kulkuneuvoilta vapaille alueille on ROMPOX® EASY saumausaine. Se toimitetaan sekoitettuna ja käyttövalmiina ja se voidaan helposti työstää vähintään 5 mm leveisiin saumoihin lastalla tai harjalla. Ihanteellinen kaikille, jotka haluavat tehdä itse.

ROMPOX® EASY saumattu patio
ROMPOX® EASY saumattu patio

ROMPOX® – ECOFINE on valmiiksi sekoitettu 1-komponenttinen saumausaine. Laasti kovettuu / kovettuu reagoituaan ilman ja hapen kanssa ja on siksi tyhjiöpakattu. Yksinkertaisen levityksensä ansiosta tämä hyvin vettä läpäisevä saumauslaasti sopii ammattilaisille ja tee-se-itse-rakentajille ja pitää saumat tiivistämättöminä. ROMPOX® – ECOFINEa käytetään talon ympärillä terasseilla, jalkakäytävillä ja pihatiellä, joilla on kevyttä, satunnaista autoliikennettä (routasuojatulla ja vettä läpäisevällä alustalla). Kiveyksen saumausmassa soveltuu hienon saumakuvionsa ansiosta erityisen hyvin myös keraamisille laatoille, joilla on korkeat optiset vaatimukset. AJATTELE VIHREÄSTI! VALMISTETTU 98 % LUONNOLLISESTA, KIERRÄTETYSTÄ TAI UUSIUTUVISTA RAAKA-AINEISTA. TUOTETTU OMALLA AURINKOENERGIALLA, SERTIFIOITU SANKO VALMISTETTU 97 %:STI KIERRÄTETYSTÄ MATERIAALISTA (PCR) ja TIIVISTÄMÄTTÖMÄT SAUMAT läpäisevät sadeveden.

ROMPOX® – ECOFINE saumausainetta voidaan käyttää lähes kaikenlaisten luonnonkivien, luonnon- ja betonikivilaattojen sekä klinkkeripintojen kanssa. Poikkeuksena ovat monikulmaiset luonnonkivilaatat laatat ja rikkinäiset kivilaatat. Tällöin suosittelemme käyttämään 2-komponenttisia saumausaineita, kuten ROMPOX® D1.

ROMPOX® – ECOFINE saumattu piha
ROMPOX® – ECOFINE saumattu piha

Saumausainetta voidaan käyttää lähes kaikenlaisten luonnonkivien, luonnon- ja betonikivilaattojen sekä klinkkeripintojen kanssa. Poikkeuksena ovat monikulmaiset luonnonkivilaatat laatat ja rikkinäiset kivilaatat. Tällöin suosittelemme käyttämään 2-komponenttisia saumausaineita, kuten ROMPOX® D1.

2-komponenttijärjestelmät tarjoavat lisää mahdollisuuksia saumaukseen. Jos saumojen leveys on ≥3 mm, voit käyttää ROMPOX® D1 -järjestelmää. Sen valukyvyn ansiosta se soveltuu parhaiten kapeiden 3 mm:n saumaleveyksien saumaamiseen. Suosittelemme D1:stä myös monikulmaisten laattojen (joita kutsutaan myös luonnonkivilaatoiksi) saumaukseen. Jos suuret määrät sadevettä on saatava nopeasti haihdutettua maahan tai jos sadekuurojen jälkeen jää seisovaa vettä, koska se ei valu riittävän nopeasti saumojen kautta pois, suosittelemme saumausainetta ROMPOX® DRAIN. Sen vedenläpäisevyysarvo on 15 litraa minuutissa saumausaineen m²:ä kohti, mikä on kaikkein vedenläpäisevin tuote.

ROMPOX® D1 - saumattu patio
ROMPOX® D1 – saumattu patio

Jos terassisi saumat ovat alle 3 mm leveät, kuten usein betonikivilaattojen kohdalla, suosittelemme, ettei saumoihin käytetä saumausaineita. Tällöin suosittelemme ROMPOX® SAUMANVAHVISTAJAN tai ROMEX® – SAUMAUSHIEKKA NP:n käyttöä. ROMPOX® SAUMANVAHVISTAJA erikoisneste hiekkasaumojen vahvistamiseen – saumat täytetään kuivalla kvartsihiekalla ennen kuin erikoisneste kaadetaan saumoihin.

ROMPOX® SAUMANVAHVISTAJALLA saumattu patio
ROMPOX® SAUMANVAHVISTAJALLA saumattu patio

ROMEX® – SAUMAUSHIEKKA NP on rikkaruohojen kasvua estävä, luonnon raaka-aineista valmistettu, vettä läpäisevien saumojen tekemiseen tarkoitettu saumaushiekka. Nopeasti ja yksinkertaisesti asennettava, ROMEX® – SAUMAUSHIEKKA NP on ideaalinen kapeille saumoille, erityisesti betonilaatoille joissa on asennusnystyrät – pihoille ja kevyen liikenteen kulkuväylille. Saumaushiekan sisältämä sideaine varmistaa, että pienet halkeamat saumoissa korjaavat sateen tullen itsensä. ROMEX® – SAUMAUSHIEKKA NP täyttää saksalaisen AgBB-Scheman vaatimukset (rakennustuotteiden VOC-arvot (haihtuvat orgaaniset yhdisteet)), jotka on testattu Kölnin Eco-Instituutissa.

ROMEX® – SAUMAUSHIEKKA NP saumaushiekalla saumattu piha
ROMEX® – SAUMAUSHIEKKA NP saumaushiekalla saumattu piha

Pihatiet

Rikkakasvuston estämiseksi talon ympärillä olevilla pinnoilla, joilla on suurempi kuormitus, kuten ajoteillä tai pysäköintialueilla, korkealaatuisten 2-komponenttijärjestelmiemme käyttö on juuri oikea ratkaisu. Suurempien puristuslujuuksien ja paremman reunoihin tarttumisen ansiosta verrattuna 1-komponenttisiin saumausaineisiin, ROMPOX® – DRAIN- ja ROMPOX® – D1-järjestelmät soveltuvat erinomaisesti ajoteille, joiden liikennekuorma on jopa 7,5 tonnia. Erittäin vettä läpäisevät saumausaineet mahdollistavat sadeveden nopean valumisen, minkä yhteisöt laskevat pinnoiksi, joita ei ole tiivistetty, ja edistävät näin ympäristönsuojelua.

Julkinen sektori

Jalankulkualueet, torit ja tiet

Yleisimmin suunnitellut rakentamismenetelmät toteutetaan DIN 18318:n mukaisina tukemattomina tai avoimina rakentamismenetelminä. Jatkuvasti kasvavan liikennekuormituksen, jakeluliikenteen, viikonloppu- ja markkinoiden, äärimmäisten sääilmiöiden ja lakaisukoneilla tapahtuvan päällystetyn kiviaineksen puhdistuksen vaikutuksesta saumat häviävät ja koko päällystetyn kivipinnan eroosio alkaa. Jokainen pakkasjakso aiheuttaa hydraulisesti sidottujen saumojen heikkoja kohtia, jotka halkeilevat ja murenevat. Pitkällä aikavälillä tuloksena on tyhjiä saumoja, irtoavia päällystekiviä ja vaurioitunut pinta. Suurena ongelmana on, että pinnasta tulee vaarallinen kävellä ja jalankulkijoiden onnettomuusriski kasvaa.

ROMPOX® - D2000 -saumattu aukio
ROMPOX® – D2000 -saumattu aukio

Synteettisten hartsipohjaisten saumausaineidemme ansiosta pakkasvauriot kuuluvat menneisyyteen, samoin kuin rumentavat sementtijäämät. Saumausjärjestelmiemme avulla kaikki pinnat saadaan näyttämään erityisen houkuttelevilta. Synteettinen hartsi on myös se etu, että saumauksen jälkeen liikenne voidaan avata nopeasti uudelleen. Verrattuna useimpiin hydraulisesti sidottuihin päällystesaumalaasteihin, joilla saumatut alueet avataan liikenteelle yleensä vasta 28 päivän kuluttua, ROMPOX® – D2000 -saumausaineella saumatut pinnat voidaan avata liikenteelle jo 24 tunnin kuluttua.

Jopa raskaimmille kuormille, kuten linja-auto- ja kuorma-autoliikenteelle, tarkoitetut pinnat voidaan saumata saumausaineellamme ROMPOX® – TRAFFIC V2, joka on vahvin jalkakäytävien saumausaineemme, ja jonka puristuslujuus on reilusti yli 50 N/mm².

ROMPOX® - TRAFFIC V2 saumattu raskaan liikenteen kuormille altistuva tie
ROMPOX® – TRAFFIC V2 saumattu raskaan liikenteen kuormille altistuva tie

ISATEC® – FLEX on 2-komponenttinen viskoelastinen saumausaine, joka soveltuu saumojen leveyksiin 5 millimetristä ja saumojen syvyyksiin 30 millimetristä alkaen pinnoilla, joilla on keskisuuri liikennekuorma. Se on markkinoiden ensimmäinen ja ainoa viskoosielastinen saumausaine. Koska sen suurin venymä ε on 9,26 %, materiaalia voidaan käyttää tuettuun ja tukemattomaan rakentamiseen. Se on vettä läpäisevä, itsestään tiivistyvä ja veteen emulgoituva. ISATEC® – FLEX saumausaine estää myös kaikenlaisen rikkakasvien kasvun.

Kourut

ATV DIN 18318:2006:n mukaan kourujen saumojen leveyden on oltava 8-12 mm, päällystekivi on asennettava ”märkänä märälle” ja saumattava sidotulla saumausaineella. Luonnonkivestä tai betonikivistä tehtyjen kourujen saumaukseen, jotka johtavat pintavedet viemäriin, suosittelemme ROMPOX® – D2000 -saumausainetta. Siinä yhdistyvät korkea puristuslujuus ja erittäin hyvät levitysominaisuudet.

ROMPOX® - D2000 -saumausaineella saumattu kouru
ROMPOX® – D2000 -saumausaineella saumattu kouru

Erityisratkaisut

Dekoratiiviset soran ja murskeen kovettajat

Tutkimus- ja kehitystyön ansiosta ROMEX pystyy aina parantamaan perinteisiä tuotteita ja työmenetelmiä tarjotakseen järkeviä vaihtoehtoja. ROMPOX® – DEKO ja ROMPOX® – PROFI-DEKO -koristesora- ja soravahvikkeet. Ne edustavat nykyaikaista ratkaisua puiden ympärille, kulkuväyliin ja edustaviin pintoihin ja ne ovat monien etujensa ansiosta korvanneet klassiset metallista valmistetut puiden ympäryssuojat. Lisäksi näillä tuotteilla voidaan luoda esteettömiä pintoja. Julkisella sektorilla – kuten kävelyteiden osalta – laatu paranee monin tavoin.

Asfaltin ja reunakivien korjaus

Kuopat, vaurioituneet kohdat ja murtumat ovat ärsyttäviä ja aiheuttavat riskejä. Siksi on loogista, että kaupungit ja kunnat ovat kiinnostuneita siitä, että nämä korjataan pysyvästi mahdollisimman pian, myös talvella. ROMPOX® – D4000 HR on ainutlaatuinen, erittäin reaktiivinen korjausmassa, joka voidaan asentaa jopa -10 C-asteen lämpötilassa. Tämä tarkoittaa, että tienpitäjät voivat käyttää tuotetta ympäri vuoden pitääkseen vaurioituneet alueet ja kuopat kurissa. Korkean lujuusluokan laastijärjestelmän ominaisuuksien ansiosta jopa katkenneet reunakivet voidaan korjata pysyvästi.

Vanhojen sementtisaumojen korjaaminen

Tähän asti vanhojen saumattujen kivipintojen korjaaminen oli rajallista. Riippuen käytöstä ja saumatun kivipinnan vaurioitumisasteesta ainoa tapa oli saumata pinta uudelleen, mikä on erittäin kallista. Vanhat saumat voidaan korjata ilman, että päällystekiviä joudutaan purkamaan ja päällystämään uudelleen, jos pinta on edelleen hyvässä kunnossa ja sillä voidaan kävellä ja ajaa, ja jos kyse on vain saumojen korjaamisesta ja pinnan vakauttamisesta. ROMPOX® – D3000:lla on mahdollista muokata ja korjata vanhoja betonisaumoja. Myös kapeat saumat ja halkeamat päällystetyssä kivipinnassa voidaan korjata. Sauman leveyden on oltava vähintään 3 mm ja syvyyden vähintään 10 mm.

ROMPOX® - D3000:lla korjattuja vanhoja betonisaumoja
ROMPOX® – D3000:lla korjattuja vanhoja betonisaumoja

TUOTTEET

YKSITYISET PIHA-ALUEET

JULKINEN SEKTORI

DEKORATIIVISET HARTSIT

PIKAKORJAUSMASSA