Romex

ROMPOX Saumaushiekka NP – Luonnonpolymeeri-pohjainen kovettuva saumaushiekka 25kg

Kovettuva saumaushiekka kapeille betonilaatta- ja kivisaumoille.

67,89 

Kuvaus

ROMPOX®– SAUMAUSHIEKKA NP

Nopeasti asennettava, kovettuva, vedenläpäisevä ja rikkaruohoja vihaava saumaushiekka

ROMPOX® – SAUMAUSHIEKKA NP on rikkaruohojen kasvua estävä, luonnon raaka-aineista valmistettu, vettä läpäisevien saumojen tekemiseen tarkoitettu saumaushiekka. Nopeasti ja yksinkertaisesti asennettava, ROMPOX® – SAUMAUSHIEKKA NP on ideaalinen kapeille saumoille, erityisesti betonilaatoille joissa on asennusnystyrät – pihoille ja kevyen liikenteen kulkuväylille. Saumaushiekan sisältämä sideaine varmistaa, että pienet halkeamat saumoissa korjaavat sateen tullen itsensä. ROMPOX® – SAUMAUSHIEKKA NP täyttää saksalaisen AgBB-Scheman vaatimukset (rakennustuotteiden VOC-arvot (haihtuvat orgaaniset yhdisteet)), jotka on testattu Kölnin Eco-Instituutissa.

Tuotekuvaus

 • kevyille liikennekuormille
 • saumaleveyksille 1 mm ylöspäin
 • ei tarvetta sementin lisäykseen
 • AgBB sertifioitu (alhaiset VOC-päästöt)
 • lähekkäin asennettaville kiville ja laatoille
 • pitkäikäinen
 • vettä läpäisevä
 • vähentää rikkaruohojen kasvua saumojen läpi

ROMPOX® – SAUMAUSHIEKKA NP on saatavana seuraavissa väreissä:

 • Neutraali
 • Kivenharmaa
 • Basaltti

Pakkauskoko: 25 kg säkki

KÄYTTÖ:

Valmistelu

Rakennettava alue on suunniteltava nykytekniikan ja standardien mukaan. Perustus, alusrakenne ja peruspohja on oltava vettä läpäisevä ja rakenteen käyttökohteen liikennekuorman kestävä. Suunnittelussa on huomioitava pinnan kaltevuus ja viemäröintijärjestelmä veden poisjohtamiseksi. Saumauskohdassa ei saa olla juuria tai muuta orgaanista materiaa. ROMPOX- SAUMAUSHIEKKA NP:tä tulisi työstää vähintään 2/3-osaa kiven/laatan paksuudelta. Työstettävän pinnan tulee olla kuiva ja vähintään +5 °C.

Sekoitus

Kaada saumaushiekka kuivalle pinnalle ja sekoita lapiolla hiekka varmistaaksesi tasaisen raekokojakauman.

Työstö

Täytä saumat harjaamalla saumaushiekka saumojen poikkisuuntaan. Täytä saumat kiven/laatan yläreunan tasalle (uudisrakentamisessa, käytä oikeankokoista maantiivistäjää/”tärylätkää”, jotta saumaushiekka tiivistyy saumoihin hyvin. Jos tarpeellista, käytä suojaavaa mattoa maantiivistäjän alla. Täytä tämän jälkeen saumat uudelleen). Harjaa kivetyksen/laatoituksen pinta saumaushiekasta puhtaaksi tiheällä ja pehmeällä lattiaharjalla. Tämän jälkeen, kostuta saumat vesiletkun sumuttimella. Käytä sumutinta asennossa, joka muodostaa hienojakoisen sumun. Sumuta kunnes saumat eivät enää ime vettä. Toista kostutus 1-2 tunnin jälkeen. Huomio! Vältä vesinoroa, äläkä käytä kastelukannua. Pinta voidaan seuraavana päivänä harjata isolla harjalla puhtaaksi mahdollisista hiekanjyvistä.

Sekoita, Työstä tuote saumoihin, Tiivistä tärylätkällä (uudiskohteet), Lopullinen puhdistu, Saumojen kostutus, Jälkitoimenpiteet / Ylläpito

Pidä huolta, ettei orgaanista materiaa (kuten multaa) jää saumojen pintaan. Maatuva ruoho ja lehdet tulisi puhdistaa säännöllisesti kivetykseltä/laatoitukselta ja saumoista. Käytä yleiskäyttöisiä levän- ja sammaleenpoistoaineita. Estääksesi rikkaruohojen kasvun sekä kivien ja laattojen liikkumisen, tulisi saumat säännöllisesti täyttää ROMPOX-saumaushiekalla sauman yläreunaan asti. ROMPOX-saumaushiekasta tulee plastinen joutuessaan pitkiä jaksoja vedelle alttiiksi. Plastisten saumojen halkeamat ja pienet rikkoutuneet kohdat saumoissa voidaan pehmentää ja poistaa käyttämällä silitysrautaa.

Tärkeää huomioitavaa: Pitkäjaksoisten sateiden jälkeen saattavat kivetysten reunat värjäytyä valkoisiksi kuivuttuaan. Nämä värjäytymät katoavat tulevien sateiden aikana ja ne voi helposti pestä pois vedellä.  Tuote ei sovellu käytettäväksi jatkuvasti kosteisiin kohteisiin, kuten uima-altaiden, suihkulähteiden ja vesiputouksien lähellä olevat alueet. Käytä tuotetta ulkona ainoastaan vettä läpäisevillä perustuksilla rakennetuissa kivetyksissä ja laatoituksissa. Saumoja ei saa pestä korkeapainepesureilla. Pinta on kantava 24-48 tunnin jälkeen asennuksesta.

TEKNISET OMINAISUUDET
Vedenläpäisevyys:Vettä läpäisevä
Tiheys:1,55 litraa/kg
Puristuslujuus:noin 2 N/mm², 290 psi
Varastointiaika:24 kk kuivassa tilassa
Tarvittava ROMEX-Saumaushiekka NP määrä (kg/m²) – 3 cm saumasyvyydellä
KIVEN/LAATAN KOKO:40 x 40 cm20 x 20 cm16 x 24 cm14 x 16 cm9 x 11 cm4 x 6 cm
SAUMAN LEVEYS: 3 mm0,7 kg/m²1,3 kg/m²1,4 kg/m²1,7 kg/m²2,6 kg/m²4,9 kg/m²
TIETOA ASENNUKSESTA
Asennusaika:Rajoittamaton
Asennuslämpötila (pinta):min +5˚C-astetta, kuiva pinta
Käyttöönotto:Kantava 24-48 h asennuksesta

Jos sauman leveys on muu kuin 3 mm, jaa taulukon saumaushiekan määrä (kg/m2) 3:lla ja kerro todellisella sauman leveydellä (mm). Jos sauman syvyys on minimisyvyyttä 3 cm syvempi, jaa taulukon saumaushiekan määrä (kg/m2) 3:lla ja kerro todellisella sauman syvyydellä (cm).

ROMPOX-Saumaushiekka NP Käyttöohjevideo: