Romex

ROMEX Saumanvahvistaja – Hiekkasaumojen Vahvistamiseen 1 litra

Saumausaine hiekkasaumojen vahvistamiseen.

29,00 

Varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Kuvaus

ROMEX® SAUMANVAHVISTAJA Hiekkasaumojen vahvistamiseen

Käyttökohteet

ROMEX® SAUMANVAHVISTAJA on 1-komponenttinen erityisneste luonnonkivi-, betoni- ja klinkkeripintojen hiekkasaumojen suojaamiseen pesemiseltä, kulumiselta ja rikkaruohojen kasvulta.

Ole yhteyttä, mikäli tarvitset tarkempia neuvoja!

TUOTEOMINAISUUDET

 • kohteille joissa on jalankulkijoiden painokuorma
 • saumojen leveys vähintään 1mm
 • vettä läpäisevä
 • korjaa halkeamat saumoissa
 • erityisesti päällystetyille betonilaatoille
 • voidaan asentaa > 7°C maaperän lämpötiloissa

KÄYTTÖ:

 1. Valmistelu

Tyhjennä saumat ainakin 30mm syvyydeltä. Puhdista pinta kaikesta liasta ennen saumojen vahvistamista. Peitä (teippaa/muovita) pinnat, joita ei ole tarkoitus vahvistaa.

 1. Esilevitys

Täytä saumat kuivalla saumaushiekalla, jonka raekoko on noin 0,3-1,2mm. Harjaa tämän jälkeen työstettävän alueen pinta puhtaaksi kaikesta irtohiekasta.

 1. Sauman vahvistus PINNAN VÄRINKOROSTUKSELLA

Lisää laimentamaton ROMEX® SAUMANVAHVISTAJA suoraan pullosta suihkuttamalla tai esim. puutarharuiskulla saumausalueelle, kunnes sauma on kylläinen.

 1. Puhdistus

Puhdista työstöalueen pinta kaikesta ylijäämästä varrellisella tuplakumilastalla. Mikäli pinnalle jää vielä yksittäisiä hiekanjyviä, puhdista nämä märällä sienellä tai pyyhkeellä.  Alkuvaiheessa, erittäin ohut kerros epoksihartsia jää kivetyksen pintaan ja korostaa kivetyksen väriä ja suojaa sitä likaantumiselta. Sääolosuhteiden vaikutus ja kulutus hävittävät tämän kalvon tietysti ajan myötä.

 1. Sauman vahvistus ILMAN PINNAN VÄRINKOROSTUSTA

Lisää laimentamaton ROMEX® SAUMANVAHVISTAJA suoraan pullosta suihkuttamalla ainoastaan saumakohtaan, kunnes sauma on kylläinen. Pyyhi kaikki jäämät kivetyksen/laatoituksen pinnalta välittömästi märällä sienellä tai pyyhkeellä.

 1. Jälkitoimenpiteet

Tuore saumattu pinta tulee suojata sateelta seuraavat 48 tuntia. Sadesuoja ei saa olla suoraan kosketuksissa saumattuun pintaan riittävän ilmankierron varmistamiseksi.

Tärkeää huomioitavaa: Saumat saattavat halkeilla, jos asennetut laatat tai kivet pääsevät huonon pohjustustyön takia liikkumaan ajan myötä. Halkeamat voidaan korjata lisäämällä halkeamiin uutta saumaushiekkaa ja ROMEX® SAUMANVAHVISTAJAA. Jos laatoituksen/kivetyksen pinta on huokoinen tai jos pinnan lämpötila on korkea, lisääntyy tuotteen kulutus (koskee ainoastaan saumausta värinkorostuksella). Pintakäsiteltyjen betonilaattojen tai herkkien kivien kanssa tulisi saumat työstää ainoastaan käyttäen työmenetelmää ”5. Sauman vahvistus ILMAN VÄRINKOROSTUSTA”.

 

ESITTELYVIDEO

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ROMEX Saumanvahvistaja – Hiekkasaumojen Vahvistamiseen 1 litra”