Romex

ROMPOX EASY – Kivetysten ja Laatoitusten Saumausaine (15kg ja 25kg)

Helppokäyttöisin kivetysten ja laatoitusten saumausaine.

 

50,03 77,19 

Kuvaus

ROMPOX® EASY

HELPPOKÄYTTÖISIN KIVETYSTEN JA LAATOITUSTEN SAUMAUSAINE

ROMEX saumausaineet on muokattu vastaamaan vaihteleviin vaatimuksiin, joten ne muodostavat täten pohjan vahvoille ja puhtaille kivetysten ja laatoitusten saumoille.

ROMPOX® EASY on käyttövalmis 1-komponenttinen saumausaine. Levityksen jälkeen se kovettuu reagoidessaan ilman hapen kanssa ja on siten tyhjiöpakattu. Tämä erittäin hyvin vettä läpäisevä saumausaine soveltuu erittäin hyvin kotikäyttöön, koska se on niin helppokäyttöinen. ROMPOX® EASY massaa voidaan käyttää terasseilla, jalkakäytävillä ja kevyen liikenteen kuormituksissa aina 3,5 tonniin asti ympäri taloa. Saumausainetta voidaan käyttää lähes kaikenlaisten luonnonkivien, luonnon- ja betonikivilaattojen sekä klinkkeripintojen kanssa. Poikkeuksena ovat monikulmaiset luonnonkivilaatat laatat ja rikkinäiset kivilaatat. Tällöin suosittelemme käyttämään 2-komponenttisia saumausaineita, kuten ROMPOX® D1.

Helppokäyttöisin 1-komponenttinen valmiiksi sekoitettu epoksihartsi saumauslaasti ROMPOX® EASY soveltuu jalankulkijoiden painokuormaisille kohteille. Enää ei ole ongelma saumata puhtaasti ja pysyvästi kivetyksiä ja laatoituksia venyttämättä budjettiasi. ROMEX saumausaineet ovat todistetusti pitkäikäisiä koko tieosuudelta. Kävelyalueiden laatat voidaan saumata yhtä hyvin kuin raskaasti liikennöidyt tiet ja kadut. Riippumatta kivetyksien ja laatoitusten sijainnista, voit aina olla varma puhtaasta lopputuloksesta ilman sementtijäämiä. Sinun ei enää tarvitse olla huolissasi pakkasvaurioista tai saumojen tyhjentymisistä, sillä kaikki tuotteet ovat pakkasen, suolauksen sekä lakaisukoneen kestäviä. Rikkaruohotkaan eivät tunkeudu saumojen läpi, joten sinulla on pysyvästi hyvännäköinen saumattu pinta. ROMPOX® EASY saumausaine sopii sekä ammatti- että tee se itse-käyttöön. Jos arvostat esteettisesti hyvännäköistä lopputulosta, helppoa asennusta ja ympäristöystävällistä rakennustapaa – käytä tällöin ROMPOX®  kivetysten ja laatoitusten saumausaineita.

Ota yhteyttä, mikäli tarvitset tarkempia neuvoja!

TUOTEOMINAISUUDET:

 • kohteille joissa on jalankulkijoiden painokuorma
 • saumaleveys vähintään 5mm
 • saumasyvyys vähintään 30mm
 • hyvin vettäläpäisevä
 • sekoitettu ”heti valmis” käytettäväksi, vakuumipakattu
 • ”tee se itse”-käyttöön
 • voidaan asentaa tihkusateella
 • ei tarvetta työmaan peittämiseen tihkusateella
 • vakuumipakattu

PAKKAUSKOOT JA VÄRIT:

 • Neutraali 15kg sanko / 25kg sanko
 • Basaltti 15kg sanko / 25kg sanko
 • Kivenharmaa 15kg sanko / 25kg sanko

KÄYTTÖ:

1. Esikastelu

Kastele pinta ja saumattava materiaali runsaalla vedellä. Tämä auttaa saumojen täyttöä ja ylimääräisen materiaalin harjausta kun saumat on täytetty.

Huomaa: Älä avaa vakuumipakattua tuotepakkausta ennen kuin olet valmis sen käyttämiseen.

 

2. Kaada tuote asennuskohtaan

Avaa vakuumipakattu tuotepakkaus ja kaada ROMPOX® – EASY saumausaine pinnalle.

3. Työstä tuote saumoihin muovilastalla

Levitä tuote kevyin vedoin lastalla. Käytä vettä helpottaaksesi tuotteen asettumista saumoihin. Älä käytä korkeaa veden painetta. Tuote alkaa kovettua välittömästi veden haihduttua tai valuttua pois.

4. Lisää vettä

 

5. Harjaa ylijäämä pois

Kun kovettuminen on alkanut, poista varovasti ylimääräinen materiaali pinnalta. Pitkävartinen harja soveltuu tähän hyvin.

Huomio: Käyttämättömän materiaalin voit säilöä myöhempää käyttöä varten. Kaada ylijäämä ämpäriin (tai muu sopiva astia) ja täytä vedellä kunnes tuote on kokonaan peitossa. Tällä tavoin säilötty tuote on käyttökelpoinen vielä jopa vuoden säilömisen jälkeen. Älä säilö tuotetta, joka on alkanut kovettumaan.

6. Jälkitoimenpiteet

Tuore saumattu pinta tulee suojata sateelta seuraavat 12-24 tuntia. Sadesuoja ei saa olla suoraan kosketuksissa saumattuun pintaan riittävän ilmankierron varmistamiseksi.

Alkuvaiheessa, erittäin ohut kerros epoksihartsia jää kivetyksen pintaan ja korostaa kivetyksen väriä ja suojaa sitä likaantumiselta. Sääolosuhteiden vaikutus ja kulutus hävittävät tämän kalvon tietysti ajan myötä.

TEKNISET OMINAISUUDET
Raakatiheys:1,62 kg/litra
Vetolujuus:3,6 N/mm², 522 psi
Puristuslujuus:5,9 N/mm², 856 psi
Staattinen kimmomoduli690 N/mm²,100 076 psi
Varastointiaika:12 kk kuivassa yli +0˚C-asteen tilassa
TIETOA ASENNUKSESTA
Asennusaika:20-30 min +20˚C-asteessa
Asennuslämpötila (pinta):min >0˚C-astetta
Alhaisissa lämpötiloissa:hidas kovettuminen
Korkeammissa lämpötiloissa:nopea kovettuminen
Käyttöönotto:Voidaan kävellä 24 jälkeen / Lopullinen kovuus 6 päivän jälkeen
Tarvittava ROMEX-EASY määrä (kg/m²) – 3 cm saumasyvyydellä
KIVEN/LAATAN KOKO:40 x 40 cm20 x 20 cm16 x 24 cm14 x 16 cm9 x 11 cm4 x 6 cm
SAUMAN LEVEYS: 5 mm1,1 kg/m²2,2 kg/m²2,3 kg/m²2,8 kg/m²4,1 kg/m²7,8 kg/m²
SAUMAN LEVEYS: 8 mm2,1 kg/m²4,3 kg/m²4,5 kg/m²5,5 kg/m²8,1 kg/m²15,5 kg/m²

Huomio! 15 kg tuotepakkaus riittää noin 10 neliömetrin kivetyksen/laatoituksen tekemiseen. Soveltuu siis pieniin kohteisiin ja testaukseen. 25kg tuotepakkaus riittää noin 17 neliömetrille.

KÄYTTÖ-OHJE VIDEO:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ROMPOX EASY – Kivetysten ja Laatoitusten Saumausaine (15kg ja 25kg)”